fbpx

De basis voor daadkracht

In de voorgaande blogs heb je gelezen wat je gedachten en woorden met je doen. Je hebt ontdekt dat jij met je gedachten en woorden zowel positieve als negatieve energie kunt creëren. Maar je kunt er meer mee. Jouw gedachten en woorden leiden namelijk tot actie.

1. Zet gedachten kracht bij met jouw woorden

Door jouw gedachten te verwoorden, zet je ze kracht bij. Je maakt je visie haast tastbaar. Jouw ideeën gaan van de gedachtewereld langzamerhand naar de realiteit. Je neemt je omgeving bijvoorbeeld (selectief ) mee in je plannen. Daardoor wil je nog liever aan je plannen werken en woord houden. Je bent dan eerder geneigd om over te gaan tot actie.

2. Geen woorden maar daden

Alleen door echte actie zul jij jouw doelen bereiken; geen woorden maar daden. Nu je je gedachten en woorden hebt getransformeerd en positief inzet, heb je in elk geval een daadkrachtige houding gecreëerd. Van daaruit gaan we ervoor zorgen dat jouw daden tot succes leiden.

3. Creëer succesvolle daden

Een succesvol werkleven is een leven dat jij creëert – op jouw eigen voorwaarden. Daar ga ik jou bij helpen. Ik bied je geen concrete tools aan voor het bereiken van jouw doel. Ik ken jouw persoonlijke doelen nu eenmaal niet, dus kan ik de uitvoering ook niet voor jou invullen.

Succesformule

Wel kan ik jou een succesformule geven die voor mijzelf en de mensen om mij heen erg goed werkt. Deze formule voor succesvolle daden brengt diverse puzzelstukjes uit mijn zoektocht samen – van
mijn eigen ervaringen tot die van mijn klanten, van diverse trainingen die ik bijgewoond heb tot de talloze boeken die ik verslonden heb. Mijn formule bestaat uit zes elementen voor succes:

WAT + WAAROM + GELOOF + FOCUS + ACTIE + DOORZETTINGSVERMOGEN = SUCCES

Bedenk dus wat je wilt, zorg voor je waarom, geloof intens in jezelf en in je doelen, zorg voor focus, zet die actie in gang en geef vooral niet op. In de komende blogs leer je meer over elk element uit de succesformule!