fbpx

In het nieuws – interview

“Als de lezer je boek heeft gelezen, wat heeft zij/hij dan bereikt of geleerd? Kun je 1 gouden tip uit je boek delen? Wat wil jij bereiken met je boek?” Deze vragen stelde Daisy Goddijn-Schuerman mij tijdens een interview over de totstandkoming van ‘De wakkere professional’ (in totaal 11 dagen op #1 bij Managementboek.nl).

Ze weet me een aantal leuke tips te ontfutselen 😉 – maar ook mijn reden om dit boek te schrijven! Dat komt neer op:

✔️ volg je hart
✔️ deel je boodschap
✔️ geloof in jezelf
✔️ denk groot
✔️ maak verschil

Je leest het hele interview hieronder of link even door naar het artikel zelf!


Interview met Judith Steinmeier – De wakkere professional (door Daisy Goddijn-Schuerman)

In dit artikel interview ik Judith Steinmeier. Zij is auteur van het boek De wakkere professional. Op het moment van het interview staat Judith al 9 dagen op nummer 1 van de best verkochte boeken op Managementboek.nl.

Hoe het voelt om een nummer 1-bestsellerboek te hebben geschreven? Wat levert het schrijven van een boek op en hoe is het om een boek te schrijven? Je leest het in dit interview.

Waarom heb je dit boek geschreven en voor wie?

“Ik heb dit boek geschreven omdat we in onze maatschappij niet echt bewust leven. We zitten veel in ons hoofd. We praten negatief. En we gedragen onszelf reactief. Ook in het bedrijfsleven. Je kunt je voorstellen dat een dergelijke instelling niet leidt tot de werkomgeving waar je altijd al van droomde. Toch gedraagt een groot gedeelte van de werknemers en ondernemers zich hiernaar, waaronder ikzelf – tot voor kort. Met De wakkere professional wil ik professionals laten zien dat het ook anders kan; bewuster.”

Kun je kort uitleggen waar dit boek over gaat?

“Dit boek gaat over bewustwording als professional. Begin 2016 werd ik zelf tijdens een bewustzijnscursus wakker geschud. Vanaf dat moment ging bij mij de knop om. Ik kreeg een enorme honger om mezelf te ontwikkelen tot een bewuste professional. Ik verslond talloze boeken, keek documentaires en woonde trainingen bij over mindset, communicatie en succes. Al die puzzelstukjes leidden tot een ontdekking; onbewust gedrag is af te vangen door te werken aan drie pijlers: je gedachten, je woorden en je daden. Vanuit het idee: je gedachten vormen je woorden en uiteindelijk je daden. In De wakkere professional neem ik de lezer mee aan de hand van deze drie pijlers.”

Als de lezer je boek heeft gelezen, wat heeft zij/hij dan bereikt of geleerd?

“Je ontdekt dat negatieve gedachten, woorden en daden tot negativiteit leiden. Aan de andere kant komen er positieve dingen voort uit goede gedachten, woorden en daden. Voor jouzelf als professional, je werkomgeving en je zakelijke prestaties. Je leert hoe je invloed kunt hebben op jouw gedachten. Je ontdekt ook hoe je de kracht van jouw woord kunt inzetten om situaties te transformeren. En je leert je daden gerichter in te zetten door effectieve doelen te creëren en proactiever in het werkende leven te staan. Daar word je dus een leuker mens van, maar vooral die positieve, zekere en succesvolle professional die langzaam maar zeker wakker wordt.”

Kun je 1 gouden tip uit je boek delen?

“In het boek ontdek je verschillende tools waarmee je je gedachten, woorden en daden kunt transformeren. Een hele simpele tool die ik je kan meegeven voor je gedachten, is aftellen van 5 naar 1 als je een nieuwe of spannende situatie instapt. Gewoon doen – voor je erover na kunt denken! Een andere leuke reminder voor de tweede pijler is: let eens op je woordgebruik. Gebruik je vaak negatieve of positieve woorden? En kun je dat gewicht voelen? Kies eens voor een lichtere variant! Voor je daden raad ik je aan om met een succesformule te werken. In het boek introduceer ik een formule die mij en mijn omgeving veel gebracht heeft.”

Wat wil jij bereiken met je boek?

“Ik wil professionals graag wakker schudden. Als je als professional aan een van de drie pijlers uit het boek werkt, kun je magie verwachten. Pak je ze alle drie aan, dan staat je een enorme transformatie als professional te wachten. Als het hele bedrijfsleven nu aan de slag gaat met deze pijlers: hoe prettig kan het werkende leven dan worden?”

Hoe vond je het om je boek te schrijven?

“Ik vond het een erg bijzonder proces. Ik heb zoveel mogelijk geschreven in momenten van flow. Dus zo min mogelijk geforceerd. Dat werkte voor mij het beste. Ik heb de afgelopen jaren echt beter leren luisteren naar mijn gevoel en vooral ook groter leren denken – dankzij het schrijven.”

Wat heeft je boek je tot nu toe opgeleverd?

“Ik krijg heel veel voldoening nu ik zie dat werkend Nederland zo massaal aan de slag gaat met bewustzijn en die transformatie van hun gedachten, woorden en daden. Dat bewustere bedrijfsleven komt een stap dichterbij – en dat is mijn doel!”

Hoe voelt het om op nummer 1 te staan op Managementboek.nl?

“Dat is natuurlijk heel gaaf! Wat een paar jaar terug begon met een idee is uitgegroeid tot het bestverkochte managementboek… Zo zie je maar: het loont echt om te werken aan je gedachten, woorden en daden. Om positief en groot te leren denken, zeker te zijn in je woordgebruik, jezelf te zien waar je wilt zijn én daarvoor te knallen!”

Wat raad je andere ondernemers aan als het gaat om het schrijven van een boek?

“Als jij diep vanbinnen voelt dat je een boodschap hebt, iets waarmee je anderen echt verder kunt helpen – absoluut doen! Ik ben zelf meer dan blij dat ik mijn gevoel gevolgd heb.”